Ден на народните будители-01.11.22

В навечерието на празника на Народните будители, Ви поздравяваме с тържество и викторина подготвени от учителите и учениците на третите класове и седмите класове.
На този ден отдаваме почит на родолюбивите просветители.
В годините на робство и безправие, те са отваряли очите на българите за светлината на буквите и знанието, за нашето славно минало. Народните будители са светъл пример за нас. Те са ни завещали своята смелост,честност и дълбока любов към отечеството“, с тези думи започна тържеството г-жа Маноела Ангелова.
След това с прочувствени стихове и песни учениците показаха, че паметта още е жива. Отдаваме дължимото уважение, почит и признателност към всички българи, допринесли за запазване на българската духовност и нейното издигане през вековете. Още веднъж доказахме, че „Не се гаси туй, що не гасне“ . На този ден не трябва да забравяме имената и делата им и още веднъж да кажем
„О, будители народни, цял низ светли имена чисти, сияйни, благородни, вий сте нашите знамена най за вечни времена.“
Всеки учител от колектива ни получи „Послание за учителя“ като поздрав за празника. Накрая участниците в програмата взеха участие в училищно шествие с портретите на най достойните български будители. Наши гости бяха г-жа Искра Ангелова и г-н Христоско Чамов зам. директори на училището.
Тази година предложихме тази седмица да премине под мотото “ Народните будители и аз“.