Седмица на физическа активност-30.05.23

От ОБУ „ Неофит Рилски“ гр. Самоков се включихме активно в Седмицата на физическата активност и спорта.ПMOVE Week е ежегодно глобално събитие, показващо ползите от спортуването. По време на MOVE Week имахме възможност с учениците ни да намерим оптимална възможност за движение и забавление едновременно.

Във връзка с политиката на училището ни да работим активно за приобщаване на родителите в образованието на децата им в ОБУ“Неофит Рилски гр. Самоков се състоя необичаен ден посветен на „Игрите на мама и татко“. Всеки родител е важен за неговото дете. Затова се опитваме да приобщим местната общност във всички сфери на училищния живот. Децата могат да бъдат стимулирани да се променят, да се учат, да постигат успехи и да осъществят своите мечти, само, ако училището се превърне в място, където всяка група – учениците, родителите, учителите, ръководството могат да разчитат на разбиране и подкрепа помежду си. Майки и бащи и техните деца съвместно се включиха в спортен празник. Едни на други те демонстрираха различни видове игри, познати от тяхното детство, а децата с интерес подражаваха и се включиха в съревнованието. Учениците ни показаха, че обичат предизвикателствата и се включиха с удоволствие.

Учителите от ОбУ“Неофит Рилски“ Любослава Николова и Иван Зърнев организираха на 26.05.2023г. занимателни спортни игри под наслов- „Мама, татко и аз“! В игрите взеха участие ученици от V – X клас, техните родители и педагогическият персонал. Денят завърши с много положителни емоции за всички.