Седмица на четенето-13-17.11.23г.

СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В ОбУ „Неофит Рилски“-

13.11.23г. – 17.11.23г.

Учителите по БЕЛ-г-жа Радослава Стоянова и г-жа Радостина Христова обявиха седмица на четенето от 13.11.23г, – 17.11.23г. , с учениците от 5-8 клас, защото :„Четенето дава възможности!“ и е основен процес към грамотността. Направен бе календар за прояви свързани с четенето и книгите във всеки един ден от тази седмица.

Понеделник- се проведе анкета сред 300 деца от 5 до 7 клас в Сграда 1. Темата на анкетата бе :“Чете ли моето семейство?“.

Във вторник учениците рисуваха любим герой от книга и разбира се участваха в конкурс.

Сряда-беше напрегнат и динамичен ден-обявиха се състезания по: четене, разказване, краснопис и правопис. Участие взеха над 80 ученици, като най-много желаещите бяха в групите четене и краснопис.

Четвъртък Във физкултурния салон, ученици и учители участваха в инициативата „Подари книга на приятел.“

Петък –Денят на четенето- Победителите в различните конкурси бяха наградени от директора на училището –г-жа Евтимия Босева за усилията и показаните знания.

С голям ентусиазъм учениците от 8 „б“ клас под ръководството на г-жа Радостина Христова подредиха пъзел на Глаголицата-първата българска азбука, който беше изработен от г-жа Ани Малинова и нейните ученици и учителите от ЦДО.

Седмицата приключи с Глаголицата-първата българска азбука

Нека традицията на четенето бъде продължена в годините и да се превърне в обществен символ.